Egyházközségi élet

templom    csoportkep_egyhaz

Beköszöntő

Az önkormányzatiság elmúlt 25 éve bizonyság arra, a települések önigazgatása nem lehet eredményes egyházközségekkel és civil szervezetekkel való cselekvő együttműködés nélkül.

Vigántpetend napjainkban 215 lelket számlál, s megannyi család lelkipásztora körükben közel 30 éve Illés Sándor rk. plébános. Önkormányzatunk nevében kívánunk jó egészséget „ötfalus” szolgálatához.

Az elmúlt három évtized is bizonyosság arra, – ravatalozó építés, templomfelújítás, temetőfenntartás, Plébánia Galéria működtetése – mennyire egymásra utaltak vagyunk.

A mai naptól önkormányzatunk honlapján „Egyházközségi hírek” rovat alatt szeretnénk helyet adni településünk hívő és nem hívő lakói számára egyaránt a tájékozódásra. Az idén együttműködést megerősítő volt Nagyböjt idején a „Kórus” szerveződése és próbái a Közösségi házban. Ennek eredményeként 18 év után ismét felhangzott templomunkban Virágvasárnap és Nagypénteken az élő Passió. Az előadást Timár Ildikó Ágnes asszony tanította be, aki azóta is egybetartja a kapolcsi és petendi asszonyok és férfiak énekkörét. Ildikó által hetente szerkesztett „Útravaló” közreadása minden bizonnyal hasznos információt és orientációt adhat gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Vigántpetend, 2016. április 17.

A papi és szerzetesi hivatások napján további eredményes együttműködést kíván:
Nemoda István
polgármester


“Útravaló” szórólap:

Énekrend:

Szegletkő – Római Őrtorony alapkőletétel – 2016. május 01.